Afvallen tijdens zwangerschap

Afvallen tijdens de zwangerschap: is het verstandig

Als je zwanger bent, zou je kunnen denken dat het instinct om af te vallen een goede is. Je wilt tenslotte gezond zijn voor je baby. Afvallen tijdens de zwangerschap kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn. Dit is waarom je twee keer moet nadenken voordat je probeert af te vallen terwijl je in verwachting bent.

 

Waarom je tijdens de zwangerschap zou willen afvallen?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom je in de verleiding zou kunnen komen om tijdens de zwangerschap af te vallen. Misschien heb je je onzeker gevoeld over je veranderende lichaam en maak je je zorgen over de extra kilo’s.

Of misschien ben je gewoon op zoek naar een manier om de zwangerschap een beetje gemakkelijker voor jezelf te maken.

Wat de reden ook is, het is belangrijk om te onthouden dat afvallen tijdens de zwangerschap enkele ernstige risico’s met zich meebrengt.

Zwangerschap kilo's

De risico’s van afvallen tijdens de zwangerschap

Een van de grootste risico’s van afvallen tijdens de zwangerschap is dat het kan leiden tot vroeggeboorte. Vroeggeboorte wordt gedefinieerd als bevalling die plaatsvindt vóór 37 weken zwangerschap.

Wanneer je vroegtijdig gaat bevallen, is je baby nog niet volledig ontwikkeld en kan daardoor veel gezondheidsproblemen krijgen. Bovendien kan vroeggeboorte extreem gevaarlijk zijn voor de moeder. Enkele van de complicaties die gepaard gaan met vroeggeboorte zijn infectie, bloeding en pre-eclampsie (geboorte vergiftiging).

Afvallen tijdens de zwangerschap kan ook leiden tot een laag geboortegewicht. Baby’s met een laag geboortegewicht zijn degenen die bij de geboorte minder dan 5 pond 8 ons wegen. Deze baby’s lopen een groter risico op ontwikkelingsachterstanden, ademhalingsproblemen en verstandelijke handicaps.

Bovendien hebben ze meer kans op problemen met hun hart, darmen en immuunsysteem. In sommige gevallen moeten baby’s met een laag geboortegewicht weken of zelfs maanden na hun geboorte in het ziekenhuis blijven om de zorg te krijgen die ze nodig hebben.

 

Hoe veilig te blijven tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger bent en wilt afvallen, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen. Ze kunnen je helpen een gezond eetplan te ontwikkelen waarmee je veilig kunt afvallen zonder je baby in gevaar te brengen.

Ook kunnen ze je helpen een oefenplan op te stellen dat veilig is voor zowel jou als je baby. Ten slotte kunnen ze ondersteuning en begeleiding bieden tijdens je zwangerschap, zodat je een gezonde en gelukkige ervaring kunt hebben.

Niet zwanger en meer weten of afvalpillen? Revolyn is erg in trek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *