Sfeerlampen

Sfeerlampen: zo creëer je de perfecte sfeer voor thuis

Sfeerlampen zijn een geweldige manier om de perfecte sfeer voor uw huis te creëren. Afhankelijk van de stemming die u zoekt, is er altijd een lamp die u de juiste stemming zal geven. Sferen variëren van kalm en ontspannend tot energiek en levendig.

De lampen kunnen worden gebruikt als aanvulling op muziek of andere vormen van entertainment, of ze kunnen gewoon zorgen voor warmte en comfort als het buiten koud is. In dit artikel bespreken we hoe sfeerlampen werken en wat ze kunnen doen voor iedereen die op zoek is naar extra sfeer en beleving.

 

Wat zijn sfeerlampen?

Het is een type lamp dat verschillende sferen creëert door gebruik te maken van controlesystemen zoals dimmers, sensoren, timers, enzovoort, zodat je precies krijgt wat je op een bepaald moment nodig hebt. U kunt kiezen voor verschillende stemmingen, bijvoorbeeld om actief en energiek te zijn of ontspannen en kalm.

De kleur van de lamp is ook een factor bij sfeerlampen omdat de kleuren kunnen bepalen wat u op een bepaald moment voelt. Warme kleuren zoals goud zorgen voor een behaaglijk gevoel, terwijl koelere blauwtinten een sfeer afkoelen.

Fluorescentielampen worden ook vaak gebruikt in sfeerlampen omdat ze kunnen veranderen bij blootstelling aan daglicht (ze hebben verschillende niveaus) zodat ze er natuurlijk uitzien, of het nu dag of nacht is. Ze bieden ook een uitstekende lichtkwaliteit, afhankelijk van het type fluorescentielamp dat wordt gebruikt – sommige kunnen zelfs zonlicht nabootsen!

Het belangrijkste aan sfeerlampen is dat ze kunnen worden aangepast door de intensiteit en de helderheid van de verlichting te wijzigen.

 

Is sfeerverlichting de moeite waard?

Sfeerverlichting is een populaire keuze voor veel huiseigenaren, en met goede reden. Sfeerlampen zijn ontworpen om mensen zich meer ontspannen en comfortabel te laten voelen in hun omgeving door het juiste niveau van helderheid te bieden op verschillende tijdstippen van de dag.

Het meest opvallende voordeel van sfeerlampen is dat ze op afstand kunnen worden bediend vanaf elke plek in uw huis, wat betekent dat u niet naar beneden hoeft te gaan elke keer als u het boven dimmer of feller wilt; in plaats daarvan kunt u dit doen met behulp van een app op uw smartphone! Dit maakt ze perfect voor ’s avonds laat leessessies of het werken aan lange projecten zonder anderen om ons heen te storen – je hoeft jezelf niet meer te verbannen naar de logeerkamer omdat onze speciale ritmes licht vereisen tijdens die uren.

 

Zijn slimme lampen de toekomst?

Ja, slimme sfeerlampen zijn de toekomst. Slimme sfeerlampen kunnen uw emoties voelen en zich aanpassen aan wat u op dat moment nodig hebt.

– Misschien wilt u een felle sfeerlamp als u voor een computerscherm aan het werk bent

– En als u in bed leest, kunt u het beste zachte verlichting hebben om uw ogen niet te belasten.

Met slimme sfeerlampen is er geen reden meer waarom mensen slecht zouden slapen of minder productief zouden werken!

 

Licht specifieke plaatsen in uw woonkamer op

Lampen zijn perfect om specifieke plaatsen in een kamer te verlichten. Dit geldt vooral voor de woonkamer, waar u een lamp boven uw bank en een andere bij uw stoel kunt plaatsen. De juiste soort verlichting creëert een warme sfeer die uitnodigend aanvoelt voor gasten.

 • Stalampen
 • Hanglampen
 • Plafondlampen met gloeilampen
 • Bureaulampen

Naast sfeerverlichting zijn er ook decoratieve wandkandelaars die fungeren als wandkunst en tegelijkertijd een extra sfeerlaag toevoegen aan de ruimte. Plafondlampen met gloeilampen zorgen voor een sfeervol maar gericht licht op meubilair of andere plaatsen die niet rechtstreeks toegankelijk zijn vanuit de plafondarmatuur (zoals achter sofa’s).

Met bureaulampen kunt u thuis aan het werk, zelfs als het daglicht schaars is tijdens de wintermaanden wanneer de dagen korter lijken.

 

Sfeerverlichting in verschillende maten

Voor wat sfeerverlichting kunt u lampen in verschillende maten overwegen. Een kleine lamp kan een gevoel van intimiteit geven als hij op een bijzettafeltje naast uw favoriete leesstoel of bank wordt geplaatst. Heldere lampen kunnen daarentegen beter passen in grotere ruimtes zoals de keuken en eetkamer, waar vaak gasten komen.

Sfeerverlichting

 

Philips Hue

Hue is veruit het meest geavanceerde en interactieve sfeerverlichtingssysteem. Dit is de perfecte oplossing voor wie totale controle wil over de sfeer in huis met slechts een smartphone of tablet-app en heldere, kleurrijke LED-lampen die in elk standaard stopcontact in huis kunnen worden gestoken.

U kunt doen wat u wilt met Philips Hue. Stel de specifieke kleur, routines of automatiseringen in die bij uw stemming passen. De dynamische “lichtrecepten” van Hue kunnen u ook helpen de perfecte combinatie van kleuren te vinden voor alle soorten taken, waaronder lezen, tv-kijken en ontspannen met een film.

Met de vele verlichtingsopties van Philips Hue die verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen, is er altijd een geweldige oplossing, ongeacht uw budget! De starterkit begint al bij €59 en wordt geleverd met drie heldere LED-lampen om mee te beginnen, samen met een eenvoudig te gebruiken draadloze bridge die de ultieme smart home-ervaring creëert.

De wereld van sfeerverlichting is enorm en groeit elke dag, maar de slimme Philips Hue-lampen behoren om verschillende redenen tot de beste.

Voordelen Hue

 • Ze zijn geweldig in het detecteren van natuurlijk zonlicht en passen zich daarop aan zonder een ongemakkelijke schittering te creëren of u te verblinden met te veel helderheid zoals andere merken overdag kunnen doen.
 • Het kleurenspectrum van dit product varieert van wit, geel, blauw, rood/roze en meer, dus er is altijd wel iets dat bij uw stemming past, ongeacht het tijdstip van de dag!
 • Met in totaal meer dan 70 miljoen beschikbare kleuren, waaronder alleen al 14 verschillende tinten roze (plus 900 variaties daarvan), hebben deze lampen echt iets te bieden voor iedereen die zijn huis als een paleis wil laten aanvoelen

 

Zijn sfeerlampen energiezuinig?

Sfeerlampen behoren tot de meest energiezuinige lampen, omdat ze minder stroom verbruiken dan een gewone gloeilamp.

De belangrijkste reden hiervoor is dat sfeerlampen niet de hele dag constant aan hoeven te staan zoals andere merken dat doen, en ze hebben ook sensoren in zich die zich automatisch aanpassen gedurende de dag, zodat u nog meer geld kunt besparen door ze aan te sluiten op een bestaande lamp of armatuur waar al bedrading is geïnstalleerd.

Dit maakt het gemakkelijk om een sfeerlamp naast uw bureau op het werk te zetten in plaats van tl-verlichting te gebruiken die u misschien te gespannen en alert maakt terwijl u eigenlijk iets rustgevends wilt.

s Nachts zorgen slechts twee of drie LED lampen in huis voor voldoende licht om te zien wat u aan het doen bent.

 

Waarom zou ik slimme sfeerlichten kopen?

 • Sfeerverlichting is een geweldige manier om de stemming en sfeer van een kamer te bepalen. U kunt hiervoor verschillende gekleurde gloeilampen, lampen of zelfs kaarsen gebruiken.
 • Sfeerverlichting is ook heel goed voor mensen die lijden aan slapeloosheid als gevolg van stress of andere factoren, omdat het helpt je lichaam te kalmeren en je te ontspannen in de slaapstand, die op zijn beurt zal helpen bij het krijgen van een betere nachtrust.
 • Als u op zoek bent naar iets om thuis te doen op regenachtige dagen wanneer er buiten niet veel anders aan de hand is, dan is sfeerverlichting misschien precies wat u nodig hebt!
 • Sfeerlampen zijn in de slaapkamer erg prettig. Let hier ook op bij de aankoop van een bed. Soms is in de beddenzaak ook de verlichting te koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *